Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Arthur Heurtley House: Een Gids naar het Meesterwerk van de Frank Lloyd Wright-Student!

Arthur Heurtley House: Een Gids naar het Meesterwerk van de Frank Lloyd Wright-Student!

Heurtley House By Frank Lloyd Wright | Architecture Enthusiast | - Youtube
Het Arthur Heurtley House is een iconische woning uit de Prairie School of Architecture periode in de Verenigde Staten. Gelegen in Oak Park, Illinois, werd het huis ontworpen door de legendarische architect Frank Lloyd Wright en gebouwd in 1902. Het Arthur Heurtley House staat bekend om zijn opvallende gebruik van horizontale lijnen, platte daken, overhangende dakranden en organische materialen. Het is een meesterwerk van Wright en wordt beschouwd als een van de belangrijkste voorbeelden van de Prairie School stijl. Het huis is open voor het publiek en wordt bewaard als een belangrijk historisch en architectonisch monument. Het is een must-see bestemming voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis die willen zien hoe de Prairie School-beweging een blijvende invloed heeft gehad op de Amerikaanse architectuur.

Found 18 images related to arthur heurtley house theme

Heurtley House By Frank Lloyd Wright | Architecture Enthusiast | - Youtube
Heurtley House By Frank Lloyd Wright | Architecture Enthusiast | – Youtube
Una Villa Compatta - House Artur Heurtley - Youtube
Una Villa Compatta – House Artur Heurtley – Youtube
Heurtley House By Frank Lloyd Wright | Architecture Enthusiast | - Youtube
Heurtley House by Frank Lloyd Wright | Architecture Enthusiast |

arthur heurtley house

Arthur Heurtley House, gelegen op 318 Forest Avenue in het noorden van Oak Park, Illinois, is een van de meest opmerkelijke huizen uit de Prairie School-architectuurstijl. Het werd in 1902 ontworpen door Frank Lloyd Wright’s studio en het ontwerp omvat verschillende kenmerken van de Prairie School-architectuur, waaronder de uitgestrekte horizontale lijnen en het gebruik van natuurlijke materialen zoals baksteen, hout en glas.

Architectuur van Arthur Heurtley House

De Prairie School-architectuurstijl is ontstaan ​​in de late 19e eeuw en heeft zijn naam te danken aan de Midwest, waar Frank Lloyd Wright en zijn collega’s begonnen te experimenteren met nieuwe ontwerpen die zich onderscheidden van de meer traditionele Victoriaanse stijl. Deze nieuwe stijl gebruikte dakoverstekken, ramen met een laag profiel en vlakke daken, waardoor er een harmonieus geheel ontstond.

De kenmerken van de Prairie School-architectuur

Het ontwerp van Arthur Heurtley House neemt verschillende kenmerken van de Prairie School-architectuur over, waaronder de platte daken, overstekken en vierkante hoeken. Deze kenmerken geven het ontwerp zijn strakke en moderne uitstraling. Bovendien werd de woonkamer verlaagd tot tuinniveau, wat een open en luchtige sfeer creëerde. De structuur van de woning is gebaseerd op een geometrische opzet, waarbij uitgebreide onderling verbonden volumes worden gebruikt om ruimtelijke harmonie te bereiken.

Het gebruik van materialen en kleuren in het ontwerp van Arthur Heurtley House

Het gebruik van natuurlijke materialen is een kenmerk van de Prairie School-architectuur en Arthur Heurtley House is hierop geen uitzondering. Baksteen, hout en glas worden in het hele huis gebruikt en dragen bij aan de organische uitstraling. Voor het houtwerk werd rode ceder gebruikt, wat bijdraagt aan het warme karakter van het ontwerp. De kleuren zijn voornamelijk natuurlijk en neutraal, wat de aandacht vestigt op de architectonische details en lijnen van het huis.

Het belang van de architectuur van Arthur Heurtley House voor de Amerikaanse architectuurgeschiedenis

Het ontwerp van Arthur Heurtley House werd beschouwd als een van de eerste Prairie School-ontwerpen, en het zette de toon voor een geheel nieuwe manier van bouwen in Amerika. Het gebruik van strakke lijnen, platte daken en natuurlijke materialen was revolutionair in zijn tijd en beïnvloedde andere beroemde architecten zoals Louis Sullivan, Frederick Law Olmsted, Jr. en Walter Burley Griffin.

FAQs:

Wat zijn enkele andere beroemde ontwerpen uit de Prairie School-architectuurstijl?
Andere beroemde ontwerpen uit de Prairie School-architectuurstijl zijn onder meer Robie House, Robie House Kitchen, Schwartz House, House with Waterfall, Borthwick House, David and Gladys Wright House en Allen Lambe House.

Hoe ziet Arthur Heurtley House eruit?
Arthur Heurtley House heeft een plat dak en gebruikt natuurlijke materialen zoals baksteen, hout en glas. Het ontwerp heeft ook uitgestrekte horizontale lijnen en vierkante hoeken.

Wat is de Prairie School-architectuurstijl?
De Prairie School-architectuurstijl is een stijl van architectuur die in de Verenigde Staten populair was aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. Het maakte gebruik van nieuwe ontwerpelementen en -materialen en werd, ontworpen door Frank Lloyd Wright, beschouwd als revolutionair in zijn tijd.

Wat is het belang van de architectuur van Arthur Heurtley House?
De architectuur van Arthur Heurtley House was revolutionair in zijn tijd en zette de toon voor een geheel nieuwe manier van bouwen in Amerika. Het ontwerp was een van de eerste Prairie School-ontwerpen en werd ontworpen door Frank Lloyd Wright’s studio. Het beïnvloedde andere beroemde architecten en is daarom van groot belang voor de Amerikaanse architectuurgeschiedenis.

Keywords searched by users: arthur heurtley house robie house, robie house kitchen, schwartz house, house with waterfall, borthwick house, david and gladys wright house, allen lambe house photos, robie house photos

Tag: Top 63 – arthur heurtley house

Heurtley House by Frank Lloyd Wright | Architecture Enthusiast |

See more here: bfyhealth.com

Article link: arthur heurtley house.

Learn more about the topic arthur heurtley house.

Categories: blog https://bfyhealth.com/img

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *