Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Arthur John Evans: 5 fascinerende feiten over de man die Knossos ontdekte [Klik Hier]

Arthur John Evans: 5 fascinerende feiten over de man die Knossos ontdekte [Klik Hier]

Sir Arthur Evans | British Archaeologist | Britannica
Arthur John Evans was een Britse archeoloog die vooral bekendheid kreeg vanwege zijn opgravingen op Kreta. Hij werd geboren op 8 juli 1851 in Nash Mills, Hertfordshire, Engeland. Zijn ouders waren beide actief in de kunstwereld en stimuleerden zijn interesse in geschiedenis en archeologie. Evans studeerde klassieke talen aan Oxford en was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in de Minoïsche beschaving van Kreta.

In 1894 organiseerde Evans een expeditie naar Kreta om daar onderzoek te doen naar deze beschaving. Hij was vooral geïnteresseerd in het Paleis van Knossos, waarvan hij vermoedde dat het het centrum was van de Minoïsche cultuur. Evans schreef over zijn opgravingen in het boek “Palace of Minos”, waarvan het eerste deel in 1921 werd gepubliceerd.

Evans wordt vaak beschouwd als een belangrijke figuur in de geschiedenis van de archeologie vanwege zijn zorgvuldige en methodische benadering van de opgravingen op Kreta. Hij richtte zich niet alleen op het vinden van artefacten, maar ook op het begrijpen van de context waarin ze werden gevonden. Hij werkte bijvoorbeeld samen met specialisten op het gebied van keramiek om inzicht te krijgen in de datering en productiemethoden van de vondsten.

Naast zijn werk op Kreta was Evans ook betrokken bij opgravingen in andere delen van de wereld. Hij was bijvoorbeeld actief in Macedonië en Albanië. Hij was ook een belangrijk verzamelaar van artefacten en zijn collectie is te vinden in het Ashmolean Museum in Oxford.

Al met al heeft Arthur John Evans een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de archeologie als wetenschap en heeft hij onze kennis van de Minoïsche beschaving aanzienlijk vergroot. Zijn werk blijft van onschatbare waarde voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de oudheid.

Found 46 images related to arthur john evans theme

Sir Arthur Evans | British Archaeologist | Britannica
Sir Arthur Evans | British Archaeologist | Britannica
Arthur Evans - Wikipedia
Arthur Evans – Wikipedia
Arthur Evans - Wikipedia
Arthur Evans – Wikipedia
Arthur Evans - Wikipedia
Arthur Evans – Wikipedia
John Evans (Divine) - Wikipedia
John Evans (Divine) – Wikipedia
Sir Arthur John Evans Portrait Print – National Portrait Gallery Shop
Sir Arthur John Evans Portrait Print – National Portrait Gallery Shop
Sir Arthur Evans | British Archaeologist | Britannica
Sir Arthur Evans | British Archaeologist | Britannica
90 Fotografias E Imagens De Sir Arthur John Evans - Getty Images
90 Fotografias E Imagens De Sir Arthur John Evans – Getty Images
Sir Arthur Evans | British Archaeologist | Britannica
Sir Arthur Evans | British Archaeologist | Britannica
Stonehenge - A Public Lecture Given In The Ashmolean Museum Oxford, Dec  6Th, 1888 By Arthur John Evans | Goodreads
Stonehenge – A Public Lecture Given In The Ashmolean Museum Oxford, Dec 6Th, 1888 By Arthur John Evans | Goodreads
87点のSir Arthur John Evansのストックフォト - Getty Images
87点のSir Arthur John Evansのストックフォト – Getty Images
Arthur Evans - Wikipedia
Arthur Evans – Wikipedia
ARQUEOLOGÍA. Arthur Evans y la Cultura Minoica. Parte 1/5.
ARQUEOLOGÍA. Arthur Evans y la Cultura Minoica. Parte 1/5.

arthur john evans

Arthur John Evans was een archeoloog die in de late 19e en vroege 20e eeuw op Kreta werkte en een belangrijke bijdrage leverde aan de ontdekking en restauratie van de Minoïsche beschaving. Hij werd geboren op 8 juli 1851 in Nash Mills, in het graafschap Hertfordshire in Engeland en overleed op 11 juli 1941.

1. Achtergrond en vroege leven van Arthur John Evans

Arthur John Evans werd geboren als de oudste zoon van Sir John Evans, een invloedrijke archeoloog, en Harriet Ann Dickinson. Hij studeerde aan verschillende prestigieuze scholen, waaronder Harrow School en het Brasenose College aan de Universiteit van Oxford, waar hij afstudeerde in 1872. Na zijn studie werkte hij als journalist, schrijver en amateurarcheoloog. Zijn interesse in de archeologie begon toen hij een reis maakte naar Egypte en diep onder de indruk was van de antieke beschavingen die hij daar zag.

2. Opgravingen op Kreta en ontdekking van de Minoïsche beschaving

In 1894 startte Arthur John Evans zijn eerste opgravingen op Kreta. Samen met zijn team groef hij een paleis uit in de ruïnes van het Minoïsche stadje Knossos. In de loop van de volgende jaren ontdekte hij meer en meer over de Minoïsche cultuur, waaronder muurschilderingen, aardewerk, en daarnaast ook vele documenten in Lineair B-schrift. Deze ontdekkingen leverden een schat aan informatie op over het dagelijks leven en de cultuur van de Minoïsche samenleving.

3. Het Paleis van Knossos en de restauratie van Arthur John Evans

Arthur John Evans was een warm pleitbezorger van het durven reconstrueren van historische monumenten. Hij was ervan overtuigd dat het heropbouwen van het paleis van Knossos kon bijdragen tot het beter begrijpen van de complexiteit van de Minoïsche beschaving. De manier waarop Evans het paleis van Knossos volledig heropbouwde, was niet altijd onomstreden. Critici vonden het te veel fantasie en te weinig wetenschappelijk onderbouwd. Maar feit blijft dat hij een van de meest treffende paleisrestauraties ooit uitvoerde en daarmee een trendsetter werd van de reconstructie van archeologische monumenten.

4. Arthur John Evans en zijn bijdrage aan de archeologie

Arthur John Evans was niet alleen een gepassioneerd archeoloog van de Minoïsche beschaving. Hij was ook een pionier in de wetenschap van de archeologie in zijn algemeenheid en was voortdurend op zoek naar een manier om de discipline te moderniseren en te professionaliseren. Hij was bijvoorbeeld een van de eerste archeologen die een systematische opgraving deed. Hij maakte ook gebruik van fotografie en schaaltekeningen van zijn opgravingen, wat in die tijd revolutionair was.

5. De erfenis van Arthur John Evans en zijn impact op de archeologie van Griekenland en Kreta

Arthur John Evans was een van de eerste archeologen die de Minoïsche beschaving systematisch onderzocht. Zijn opgravingen en restauratie van het paleis van Knossos hebben de kennis van deze verloren beschaving aanzienlijk vergroot. Bovendien droeg zijn werk bij aan de ontwikkeling van nieuwe archeologische methodes die tot op de dag van vandaag worden gebruikt in de opgraving en restauratie van andere archeologische monumenten.

FAQs

1. Wie was de vrouw van Arthur John Evans?

Arthur John Evans was getrouwd met Margaret Freeman, een Engelse vrouw die hij ontmoette tijdens zijn expedities op Kreta. Het echtpaar kreeg een dochter en twee zoons.

2. Wat vond Arthur John Evans in Knossos?

Arthur John Evans ontdekte en restaureerde het paleis van Knossos, het grootste en meest indrukwekkende Minoïsche paleis op Kreta. Ook ontdekte hij muurschilderingen, aardewerk en Lineair B-schrift.

3. Had Arthur John Evans ook een APA?

Ja, Arthur John Evans was in 1931 voorzitter van de American Philological Association.

4. Wat ontdekte sir Arthur John Evans?

Sir Arthur John Evans is vooral bekend vanwege zijn ontdekking en restauratie van het paleis van Knossos en voor zijn pionierswerk in de archeologie.

5. Wanneer ontdekte sir Arthur John Evans Knossos?

Arthur John Evans ontdekte voor het eerst de ruïnes van Knossos in 1894.

6. Was Arthur John Evans ook een kunstenaar?

Ja, Arthur John Evans was een amateurkunstenaar die schilderde en tekende. Hij gebruikte deze vaardigheden vaak bij het documenteren van zijn opgravingen op Kreta.

7. Is er sprake van een zoon die ook Arthur John Evans heet?

Ja, Arthur John Evans Sr. had een zoon genaamd Arthur John Evans Jr., geboren in 1901 in Engeland.

8. Wanneer overleed Arthur John Evans?

Arthur John Evans overleed op 11 juli 1941, op negentigjarige leeftijd.

Keywords searched by users: arthur john evans arthur evans wife, what did arthur evans find at knossos, arthur evans apa, what did sir arthur evans discover, when did sir arthur evans find knossos, arthur evans artist, arthur evans jr., when did arthur evans die

Tag: Album 44 – arthur john evans

ARQUEOLOGÍA. Arthur Evans y la Cultura Minoica. Parte 1/5.

See more here: bfyhealth.com

Article link: arthur john evans.

Learn more about the topic arthur john evans.

Categories: blog https://bfyhealth.com/img

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *