Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Arthur M. Sackler: De Erfenis van een Verzamelaar – Verken de Fascinerende Verzameling van een Kunstliefhebber!

Arthur M. Sackler: De Erfenis van een Verzamelaar – Verken de Fascinerende Verzameling van een Kunstliefhebber!

Arthur M Sackler Museum, Harvard University, Cambridge, Massachusetts |  Riba Pix
Arthur M. Sackler was een Amerikaanse medicus, filantroop en kunstverzamelaar. Geboren in 1913 in de staat New York, was Sackler een van de drie broers die de Sackler-familie vormden. Hij studeerde af aan de New York University School of Medicine en vestigde zich in de jaren 40 als een zeer gerespecteerde psychiater.

Naast zijn medische carrière was Sackler echter ook een gepassioneerde kunstverzamelaar en filantroop. Hij begon in de jaren 50 kunstwerken te verzamelen en vestigde een reputatie als een onverschrokken en visionair verzamelaar. Zijn collectie is een diverse mix van kunstwerken van verschillende kunstenaars en perioden, waaronder Aziatische, Europese en Amerikaanse kunst.

In de jaren 60 richtte Sackler samen met zijn broers de Purdue Pharma op, een farmaceutisch bedrijf dat revolutionaire pijnstillers zoals OxyContin ontwikkelde. Purdue Pharma maakte de Sackler-familie enorm rijk en hun donaties aan kunstinstellingen, musea en universiteiten zijn ook zeer genereus.

Hoewel de Sackler-familie veel lovende erkenning heeft gekregen voor hun filantropische inspanningen, zijn ze ook in opspraak gekomen vanwege hun rol bij het op de markt brengen van verslavende pijnstillers. Desondanks blijft de invloed en erfenis van Arthur M. Sackler vandaag de dag nog steeds van belang voor zowel de medische als de kunstwereld.

Found 34 images related to arthur m sackler theme

Arthur M Sackler Museum, Harvard University, Cambridge, Massachusetts |  Riba Pix
Arthur M Sackler Museum, Harvard University, Cambridge, Massachusetts | Riba Pix
Washington, Dc, Usa - Arthur M. Sackler Gallery, An Art Museum Of The  Smithsonian, On The National Mall Stock Photo - Alamy
Washington, Dc, Usa – Arthur M. Sackler Gallery, An Art Museum Of The Smithsonian, On The National Mall Stock Photo – Alamy
Ancient Iranian Ceramics From The Arthur M. Sackler Collections. By Kawami  (Trudy S.) | L'Ancienne Librairie
Ancient Iranian Ceramics From The Arthur M. Sackler Collections. By Kawami (Trudy S.) | L’Ancienne Librairie
Arthur M Sackler Museum, Harvard University, Cambridge, Massachusetts: View  Of The Main Staircase | Riba Pix
Arthur M Sackler Museum, Harvard University, Cambridge, Massachusetts: View Of The Main Staircase | Riba Pix
White Lotus Books - Shang Ritual Bronzes In The Arthur M. Sackler  Collections
White Lotus Books – Shang Ritual Bronzes In The Arthur M. Sackler Collections
Smithsonian Sackler Gallery | Washington Dc Photo Guide
Smithsonian Sackler Gallery | Washington Dc Photo Guide
Freer Gallery Of Art And Arthur M. Sackler Gallery Reviews | U.S. News  Travel
Freer Gallery Of Art And Arthur M. Sackler Gallery Reviews | U.S. News Travel
Arthur M Sackler Museum, Harvard University, Cambridge, Massachusetts: The  Main Entrance | Riba Pix
Arthur M Sackler Museum, Harvard University, Cambridge, Massachusetts: The Main Entrance | Riba Pix
New book sheds light on secretive Sackler family — the makers of opioid OxyContin
New book sheds light on secretive Sackler family — the makers of opioid OxyContin

arthur m sackler

Arthur M. Sackler was een invloedrijke Amerikaanse medicus, farmacoloog en filantroop. Hij werd geboren in het jaar 1913 in Brooklyn, New York, als tweede zoon van een Joodse immigrantenfamilie. Zijn broers, Mortimer en Raymond, waren eveneens succesvolle zakenlieden.

Vroege jaren en opleiding

Arthur M. Sackler studeerde af aan de New York University in 1933 met een Bachelor’s degree in zoölogie en botanie. Vervolgens behaalde hij zijn graad in de geneeskunde aan de New York University School of Medicine in 1937. In 1941 behaalde hij zijn doctoraat in de farmacologie aan de Columbia University.

Carrière als medicus en farmacoloog

Na zijn studie werkte Arthur M. Sackler als huisarts en later als specialist in de psychiatrie. In 1952 richtte hij samen met zijn broers Mortimer en Raymond de medische uitgeverij Medical Tribune op. In 1953 begon hij te werken als adviseur van farmaceutische bedrijven en ontwikkelde hij nieuwe medicijnen voor geneesmiddelenproducenten zoals Roche, Merck en Johnson & Johnson.

Baambeakend werk in de farmaceutische industrie

Arthur M. Sackler wordt beschouwd als een belangrijke speler binnen de farmaceutische industrie. Hij ontwikkelde onder meer het middel Valium, een spierverslapper, en maakte het tot een van de meest voorgeschreven medicijnen wereldwijd. Ook was hij betrokken bij de ontwikkeling van andere medicijnen zoals Librium en Halcion.

Filantropie van Arthur M. Sackler

Naast zijn succesvolle carrière in de farmaceutische industrie stond Arthur M. Sackler ook bekend om zijn vrijgevigheid en zijn liefde voor de kunsten. Hij doneerde grote bedragen aan diverse instellingen voor de kunsten en geneeskunde, waaronder het Metropolitan Museum of Art in New York en de Smithsonian Institution in Washington D.C.

In 1965 richtte hij samen met zijn broers de Arthur M. Sackler Foundation for the Arts, Sciences, and Humanities op. Deze stichting heeft tot doel om de kunsten, de wetenschappen en de geesteswetenschappen te bevorderen en te ondersteunen.

Legacy van filantropie voortgezet door zijn nakomelingen

Arthur M. Sackler stierf in het jaar 1987. Zijn filantropische werk werd voortgezet door zijn vrouw Marietta en zijn kinderen Jillian en Arthur Jr. Jillian Sackler stichtte de Jillian Sackler Foundation, die zich richt op wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de geneeskunde en de geesteswetenschappen.

Controverse rondom Arthur M. Sackler

Ondanks zijn liefdadigheidswerk, is Arthur M. Sackler niet onomstreden gebleven. Zo wordt hij beschuldigd van zijn rol in de marketing van opioïden, zoals Oxycontin, als pijnstillers. Purdue Pharma, een farmaceutisch bedrijf waar Arthur M. Sackler bij betrokken was, wordt beschuldigd van “agressieve marketing” van deze opioïden, met als gevolg dat veel mensen verslaafd raakten aan deze pijnstillers en daaraan overleden.

Vanwege deze beschuldigingen hebben verschillende musea in de Verenigde Staten besloten om de naam Sackler te verwijderen van hun galerijen en instellingen. Dit heeft geleid tot discussie over de verantwoordelijkheid van filantropen en hun families voor de ethiek in de bedrijven waar ze bij betrokken zijn.

FAQs

Wat was de bijdrage van Arthur M. Sackler aan de farmaceutische industrie?

Arthur M. Sackler wordt beschouwd als een belangrijke speler binnen de farmaceutische industrie. Hij ontwikkelde onder meer het middel Valium, een spierverslapper, en maakte het tot een van de meest voorgeschreven medicijnen wereldwijd. Ook was hij betrokken bij de ontwikkeling van andere medicijnen zoals Librium en Halcion.

Waar staat de Arthur M. Sackler Foundation voor?

De Arthur M. Sackler Foundation for the Arts, Sciences, and Humanities heeft tot doel om de kunsten, de wetenschappen en de geesteswetenschappen te bevorderen en te ondersteunen.

Welke rol speelt Arthur M. Sackler in de controverse rondom opioïden?

Arthur M. Sackler wordt beschuldigd van zijn rol in de marketing van opioïden, zoals Oxycontin, als pijnstillers. Purdue Pharma, een farmaceutisch bedrijf waar Arthur M. Sackler bij betrokken was, wordt beschuldigd van “agressieve marketing” van deze opioïden, met als gevolg dat veel mensen verslaafd raakten aan deze pijnstillers en daaraan overleden.

Wat is de legacy van Arthur M. Sackler?

Arthur M. Sackler staat bekend om zijn filantropische werk en zijn betrokkenheid bij diverse kunst- en geneeskunde-instellingen. Zijn filantropische werk wordt voortgezet door zijn nakomelingen, zoals Jillian Sackler die de Jillian Sackler Foundation heeft opgericht.

Keywords searched by users: arthur m sackler arthur and marietta sackler, jillian sackler, sackler family, else sackler photo, jillian tully sackler, else sackler, young arthur sackler, arthur sackler wife marietta

Tag: Top 87 – arthur m sackler

New book sheds light on secretive Sackler family — the makers of opioid OxyContin

See more here: bfyhealth.com

Article link: arthur m sackler.

Learn more about the topic arthur m sackler.

Categories: blog https://bfyhealth.com/img

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *