Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Top 10 Danske Film Man Skal Se

Top 10 Danske Film Man Skal Se

Fængslende feriedage (1978) - Vand-smagning

danske film man skal se

Danske film man skal se

Danske film er et stort hit i landet, og det er ikke uden grund. Danske film er kendt for at have en særlig charme og humor, som er svær at finde andre steder. Derudover er der også mange danske film, som har formået at skildre danmarkshistorien på en helt særlig måde. Her er en liste over nogle af de danske film man skal se.

1. Festen (1998)

Festen er en af de største danske filmklassikere. Filmen er instrueret af Thomas Vinterberg og skrevet af Vinterberg og Mogens Rukov. Filmen vandt prisen for bedste film ved Cannes Filmfestival og blev en stor succes både i Danmark og i udlandet. Festen er en skæv og dramatisk komedie, som følger en familie, der samles til en 60-års fødselsdag i en idyllisk sommerhus-setting. Men festen udvikler sig hurtigt til en sand tragedie, da en af familiens medlemmer kommer med en rystende afsløring.

2. Den store dag (1997)

Den store dag er en dansk musicalfilm fra 1997, instrueret af Morten Arnfred. Filmen er baseret på Jesper Wung-Sungs bog af samme navn, som tager udgangspunkt i hans egen barndom i 1960’ernes Århus. Filmen følger to unge drenge, der prøver at slippe væk fra deres trivielle hverdag. De drømmer begge om at blive rockstjerner, og de griber chancen, da de opdager en talentkonkurrence.

3. Jagten (2012)

Jagten er en dansk film fra 2012, instrueret af Thomas Vinterberg og skrevet af Vinterberg og Tobias Lindholm. Filmen følger den tidligere skolelærer Lucas, spillet af Mads Mikkelsen, der bor og arbejder i en lille dansk by. En dag beskyldes han for seksuelt misbrug af en af sine elever. Lucas kæmper for at bevise sin uskyld, mens han samtidig forsøger at undgå voldelige reaktioner fra byens borgere, der har dømt ham på forhånd.

4. Dancer in the Dark (2000)

Dancer in the Dark er en dansk film fra 2000, instrueret af Lars von Trier og med Björk i hovedrollen. Filmen handler om Selma, en tjekkisk indvandrerkvinde, der bor i USA i 1960’erne. Selma arbejder hårdt på en fabrik for at tjene penge til at betale for sin søns dyre medicin. Men hun er også langsomt ved at miste synet, og hun drømmer om at optræde i en musical. Filmen er et gribende og tragisk portræt af en kvinde, der kæmper mod alle odds.

5. En kongelig affære (2012)

En kongelig affære er en dansk film fra 2012, instrueret af Nikolaj Arcel og med Mads Mikkelsen og Alicia Vikander i hovedrollerne. Filmen er baseret på den sande historie om Caroline Mathilde, den engelske prinsesse, der blev gift med den danske konge Christian VII i 1766. Caroline Mathilde indleder en affære med kongens livlæge, Johann Friedrich Struensee, som senere bliver afsat og henrettet. Filmen er en dramatisk og romantisk skildring af en af danmarkshistoriens største skandaler.

6. Hævnen (2010)

Hævnen er en dansk film fra 2010, instrueret af Susanne Bier og skrevet af Bier og Anders Thomas Jensen. Filmen vandt prisen for bedste fremmedsprogede film ved Oscar-uddelingen i 2011. Filmen følger Anton, en succesfuld læge, der vender tilbage til sin barndomsby i Danmark. Her genoptager han kontakten med sin gamle ven, der er blevet en voldelig alkoholiker, og yder hjælp til de mennesker, der har brug for det. Men lige meget hvor meget Anton prøver at hjælpe, så ender det ofte i konflikt og vold.

7. Blinkende lygter (2000)

Blinkende lygter er en dansk komedie fra 2000, instrueret af Anders Thomas Jensen og med bl.a. dansk filmstjerne Mads Mikkelsen i en af hovedrollerne. Filmen er en skæv og sjov fortælling om en gruppe røvere, som beslutter sig for at trække sig tilbage efter et mislykket kup. De køber en restaurant og begynder at leve et helt normalt liv, indtil deres gamle leder dukker op og truer med at ødelægge alt.

8. Mifunes sidste sang (1999)

Mifunes sidste sang er en dansk film fra 1999, instrueret af Søren Kragh-Jacobsen og med bl.a. Iben Hjejle og Anders W. Berthelsen i hovedrollerne. Filmen følger Kresten, en succesfuld forretningsmand, der bor i København. Men da han pludselig mister sin far, som han ikke har set i mange år, bliver han nødt til at vende tilbage til sin barndomsbondegård. Her møder han Rud, en mentalt handicappet mand, som han gradvist opdager, at han holder stadig mere af.

FAQs

Hvordan kan jeg se danske film?

Du kan se danske film på forskellige streamingtjenester, såsom Netflix, Viaplay eller Blockbuster. Derudover kan du leje eller købe danske film på DVD eller Blu-Ray i de fleste boghandlere og supermarkeder.

Hvordan finder jeg de bedste danske film?

Der er mange måder at finde de bedste danske film på, men en god start er at kigge efter de film, der har vundet priser både i Danmark og i udlandet. Du kan også spørge venner eller familie om anbefalinger, eller læse anmeldelser på internettet.

Er danske film kun for danskere?

Nej, danske film er ikke kun for danskere. De fleste danske film er produceret på dansk, men mange er også udgivet med engelske undertekster. Derudover kan danske film være interessante for alle, der er interesseret i dansk kultur og historie.

Er danske film altid godt?

Nej, danske film er ikke altid gode. Som med enhver anden film, er der nogle, der er bedre end andre. Men danske film er kendt for at have en særlig charme og humor, som kan være svær at finde andre steder.

Hvordan kan jeg støtte danske filmindustrien?

Du kan støtte danske filmindustrien ved at se danske film i biografen eller på streamingtjenester, samt ved at købe eller leje danske film på DVD eller Blu-Ray. Derudover kan du også støtte danske filminstitutioner og filmprojekter ved at give donationer eller deltage i fundraising-kampagner.

Søgeord søgt af brugere: de 25 bedste danske film, sjove danske film, bedste danske film nogensinde, gode danske film på netflix, danske film liste, danske ungdomsfilm fra 70’erne, dansk filmskat, sjældne danske film

Se videoen om “danske film man skal se”

Fængslende feriedage (1978) – Vand-smagning

se mere: bfyhealth.com

Billeder relateret til danske film man skal se

Fængslende feriedage (1978) - Vand-smagning
Fængslende feriedage (1978) – Vand-smagning

de 25 bedste danske film

+++++++++++++++++++++++ Updating +++++++++++++++++++++++++++++++++

sjove danske film

SJOVE DANSKE FILM

Dansk film har altid haft en særlig plads i dansk kultur og samfund, og det gælder også når det kommer til sjove danske film. Der er mange danske film, der har fået publikum til at grine, og som stadig er populære i dag. Sjove danske film kan både være gamle klassikere og nye film, og de kan variere fra romantiske komedier til skøre parodier.

En af de mest populære sjove danske film er “Klovn – The Movie” fra 2010, baseret på tv-serien “Klovn”. Filmen følger Frank (Frank Hvam) og Casper (Casper Christensen), der begge spiller sig selv, på en roadtrip gennem Danmark, hvor de prøver at slippe af med en 13-årig pige, som Frank har lovet at tage med tilbage til sin mor. “Klovn – The Movie” har fået ros for sin tørre humor og for at være en vigtig del af den nye bølge af danske komedier.

En anden populær dansk film er “Olsen Banden” fra 1968, som stadig er en af de mest sete danske film nogensinde. Filmen følger de tre kriminelle Egon (Ove Sprogøe), Benny (Morten Grunwald) og Kjeld (Poul Bundgaard), der prøver at stjæle en stor sum penge fra en bank. “Olsen Banden” og dens efterfølgere blev berømt for deres skæve humor og den genkendelige musik af Bent Fabricius-Bjerre.

En tredje sjov dansk film er “Superbror” fra 2009, instrueret af Birger Larsen. Filmen følger Rasmus (Lucas Odin Clorius) og hans storebror Mads (Nikolaj Lie Kaas), der har superkræfter. Da Rasmus bliver kidnappet af skurke, bliver Mads nødt til at redde ham med sine superkræfter. “Superbror” blev rost for sin charmerende skævhed og sin sjove præsentation af superhelte-genren.

Den danske filmscene kan prale af mange af disse klassikere og nye hits, så det er værd at tage tid til at udforske sjove danske film og fundet sin favorit.

FAQs

Hvordan kan man finde sjove danske film?

Man kan finde sjove danske film på forskellige streamingtjenester som Netflix, Viaplay og TV2 Play. Man kan også leje eller købe DVD’er i butikker eller online.

Hvilke sjove danske film kan man anbefale til nybegyndere?

For nybegyndere er “Olsen Banden” en god start, da det er en klassiker og en film, som mange danskere har set. “Klovn – The Movie” og “Superbror” er også gode valg, da de begge har fået positive anmeldelser og er lette at følge med i.

Hvad gør danske film sjove?

Sjove danske film kan variere fra romantiske komedier til skøre parodier. Fælles for mange danske komedier er en tør humor og en underliggende melankoli.

Er danske film populære uden for Danmark?

Dansk film bliver mere og mere populært uden for Danmark. Især dramaer som “Jagten” og “En kongelig affære” har fået international anerkendelse, men også dansk humor i form af “Klovn” har vundet publikum i udlandet.

Hvordan har dansk film påvirket dansk kultur?

Dansk film har haft en stor indflydelse på dansk kultur og samfund. Filmmagere som Carl Th. Dreyer og Lars von Trier har påvirket filmkunsten og har været med til at sætte Danmark på det internationale kort. Mange danskere ser også op til skuespillere og filmskabere som formidlere af den danske kultur og det danske sprog.

Er alle sjove danske film lige populære?

Nej, ikke alle sjove danske film er lige populære. Nogle er mere kendte end andre og appellerer til forskellige målgrupper. Det er også en smagssag, hvad man finder sjovt, så det er en god ide at se flere forskellige danske komedier og finde sin personlige favorit.

Du kan se flere oplysninger om danske film man skal se her.

Se mere information her: bfyhealth.com/blog

så du har læst emneartiklen danske film man skal se. Hvis du fandt denne artikel nyttig, så del den med andre. Mange tak.

Kilde: Top 83 danske film man skal se

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *