Chuyển tới nội dung
Trang chủ » Danske salmer på engelsk: En ny måde at opleve vores kulturarv

Danske salmer på engelsk: En ny måde at opleve vores kulturarv

ENGLISH   SWEDISH   language course 100 LESSONS + TEXT

danske salmer på engelsk

Danske salmer på engelsk: En oversigt over de mest kendte

Danske salmer har en lang og stolt historie, og mange af dem er blevet kendte langt ud over landets grænser. Der er imidlertid også en lang række danske salmer, der er blevet oversat til engelsk, og som nyder stor popularitet i udlandet. I denne artikel vil vi tage et nærmere kig på nogle af de mest kendte danske salmer på engelsk.

Før vi springer ind i oversigten over de mest kendte danske salmer på engelsk, er det værd at understrege, at danske salmer ofte har en meget særlig stemning og klang, som ikke nødvendigvis vil overføre sig helt til engelsk. Derfor kan der være nogle af salmerne, der i oversættelsen ikke lyder helt så smukke eller velklingende, som de gør på dansk. Men det ændrer ikke ved, at de stadig kan give en helt særlig følelse af ro, glæde eller eftertanke.

Nu til oversigten:

1. Blott en dag
Oversat til engelsk har Blott en dag fået titlen Day by Day, og den er kendt og elsket over hele verden. Salmen blev oprindeligt skrevet af Lina Sandell i 1865, og blev en stor succes allerede i hendes egen samtid. Den håber at formidle tanken om, at livet kan tage en dag ad gangen, og at hver dag har sin egen skønhed og mening.

2. Det kimer nu til julefest
Denne kendte julesalme er oversat til engelsk med titlen “Now It Is Christmas”, og den er også blevet en meget populær salme i engelsktalende lande. Den skildrer den glade og festlige stemning, der rammer os, når julen nærmer sig.

3. Du som har tændt millioner af stjerner
“Du som har tændt millioner af stjerner” er en salme, som er skrevet af Jeppe Aakjær, og som er blevet oversat til engelsk. Den har fået titlen “You Who Lit the Stars”, og den roser Gud for skaberværket og det smukke univers, som mennesket er en del af.

4. Dejlig er jorden
Dejlig er jorden er en af de mest kendte julesalmer i Danmark, og den har også fået stor udbredelse i udlandet. Salmen er oversat til engelsk med titlen “Fairest Lord Jesus”, og den fremhæver Jesus som den skønneste af alle og absolut værdig til tilbedelse.

5. Vær velkommen, Herrens år
“Vær velkommen, Herrens år” er en salme, der er skrevet af B.S. Ingemann, og som er en af de mest kendte nytårssalmer i Danmark. Den spiller på håbet om et godt nytår og et lysere fremtid, og den er oversat til engelsk med titlen “Happy New Year’s Day”.

6. Min fadervor
“Min fadervor”, som mange sikkert kender fra kirkelig konfirmation og dåb, er en af de mest kendte danske salmer. Den er en oversættelse af Jesu Kristi bøn, og den skildrer menneskets afhængighed af Gud og håbet om at blive ledt af Guds hånd og lærdom. Den er blevet oversat til engelsk under titlen “Our Father”.

FAQs

1. Hvorfor oversætter man danske salmer til engelsk?
Der kan være mange grunde til at oversætte danske salmer til engelsk. For det første kan det være en måde at dele dansk kultur og tradition med verden. Desuden kan det være en måde at bevare salmernes indhold og budskab på tværs af sprog og grænser. Endelig kan det også give danskerne selv en mulighed for at opleve salmernes budskab på en anderledes måde, og måske endda give dem en ny dimension.

2. Kan man synge danske salmer på engelsk i danske kirker?
Der er som regel intet i vejen for at synge danske salmer på engelsk i danske kirker, men det kommer helt an på den enkelte præst og menighed. nogle menigheder vil træffe aftaler for at have det optimalt forståelige program til de brugere, der ikke taler dansk.

3. Hvordan kan man få fat i de engelske versioner af danske salmer?
De engelske udgaver af de mest kendte danske salmer kan købes online eller i nogle specialforretninger, der sælger kristen musik og bøger. Desuden kan man også søge efter salmernes engelske oversættelse på internettet, hvor de ofte kan findes frit tilgængelige.

Søgeord søgt af brugere:

Se videoen om “danske salmer på engelsk”

ENGLISH SWEDISH language course 100 LESSONS + TEXT

se mere: bfyhealth.com

Billeder relateret til danske salmer på engelsk

ENGLISH   SWEDISH   language course 100 LESSONS + TEXT
ENGLISH SWEDISH language course 100 LESSONS + TEXT

Du kan se flere oplysninger om danske salmer på engelsk her.

Se mere information her: bfyhealth.com/blog

så du har læst emneartiklen danske salmer på engelsk. Hvis du fandt denne artikel nyttig, så del den med andre. Mange tak.

Kilde: Top 92 danske salmer på engelsk

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *